Sporten en zorgen PDF Print E-mail
Geschreven door GlockThunder   
Wednesday, 12 November 2008 22:13

Inleiding

Wat is sportzorg?
Onder sportzorg wordt de zorg verstaan die specifiek gericht is op het behoud, herstel en bevordering van de gezondheid van de sportende of bewegende populatie. Aan de ene kant richt sportzorg zich op het behoud en de bevordering van de gezondheid door sporten en bewegen (preventie), maar de aandacht gaat ook uit naar het voorkómen van (herhalingen van) blessures. Aan de andere kant houdt sportzorg zich bezig met het behandelen van blessures, gericht op het weer gaan sporten of bewegen. De meerwaarde van sportzorg boven de reguliere zorg die bijvoorbeeld huisartsen of specialisten verlenen, is gelegen in de specifieke kennis over sportgerelateerde aandoeningen, de balans tussen belasting en belastbaarheid en sporten met een chronische aandoening. Deze zorg kan onder andere worden geboden door sportartsen, sportfysiotherapeuten en sportmasseurs.

Gezond sporten begint bij Sportzorg.nl

Sportzorg.nl is uw startpunt op het web, als u meer wilt weten over verantwoord sporten en gezond bewegen. Van blessurebehandeling tot digitale sportkeuring, bij Sportzorg.nl vindt u de informatie die u zoekt. Download de instructieposters (bijvoorbeeld over warming up en cooling down) en maak gebruik van de praktische tips en goede adviezen, toegespitst op uw persoonlijke sportsituatie. Bij Sportzorg.nl vindt u het antwoord op al uw sportvragen. Bijvoorbeeld: sport en een chronische ziekte, gaat dat samen? Zoekt u praktische tips op het gebied van gezonde voeding, afvallen of sportmateriaal? Bij Sportzorg.nl bent u op het juiste adres!

Sportzorgdiensten
De twee pijlers van sportzorg (advisering en begeleiding, zorg rond een blessure) kunnen vertaald worden naar een negental producten die door sportzorgaanbieders worden geleverd:

1. Sportkeuring
2. Blessurebeoordeling
3. Blessurebehandeling
4. Blessurepreventie
5. Sport/beweegadvies
6. Testen en meten
7. Materiaaladvies
8. Voedingsadvies
9. Begeleiding

Meer over deze diensten mbt de schietsport kunt u hier lezen.

Bron: Sportzorg.nl

 

Laatst aangepast ( Wednesday, 10 February 2016 19:54 )